2021-04-02 08:17:16• hírek • Szatmár.ro

Segítsenek bölcsen, ne legyen naivak! – A Hans Lindner Alapítvány felhívása

Kedves Jószívű Támogatók!

Nehéz és furcsa időket élünk, amelyekre sokunk nem is gondolt volna. A járvány sok ember életét felforgatta, különösen a krónikus betegekét, akik kétségbeesetten keresik a körülöttük élők segítségét, támogatását. Sajnos előfordul, hogy nem mindig a legszerencsésebben alakul, olykor pedig akár az alapgondolattól eltérő szándékkal is találkozhatunk.

Szerencsére mindig akad Valaki, aki gyorsan válaszol – különösen a közösségi médiában megjelenő - a segítségkérésekre, anélkül, hogy elgondolkodna azon, vajon a felajánlott és átutalt támogatás valóban eljut-e az azt igénylőhöz.

Nézzenek utána a különböző csoportokban megjelent humanitárius felhívásoknak! Előfordulhat, hogy olyan emberekkel kerülnek kapcsolatba, akiknek nincsenek tudatában annak, hogy valójában mire vállalkoztak, mire toboroznak vagy gyűjtenek. A támogatások könnyen ellenőrizhetetlen utat vehetnek, az Önök nemes gesztusaik pedig nem érnek célba, pedig az egész igencsak humanitárius gyűjtésnek tűnt.

Gyakran akadnak olyan meggondolatlan hirdetések, melyek felhívásként hatnak, kihasználják a közösség jóindulatát és nagylelkűségét, különféle üzenetekkel próbálják érzékennyé tenni az embereket és felhívni a figyelmüket a segítségnyújtásra, aztán valahogy mégis egyik napról a másikra eltűnnek a számlán kapott pénzzel. Végül pedig az, akinek gyűjtenek, valódi támogatás nélkül, csak ígéretekkel marad. Az pedig egy újabb aggály, hogy ha célba is ér a pénzadomány, azzal mit kezdenek a támogatott személyek. Arról nem is beszélve, hogy bár kell az anyagi biztonság is a betegnek, de sokszor nem azon múlik. Ezt mindenképp konzultáljuk meg a beteget kezelő szakorvossal, esetleg a beteget pártfogasába vett civil szervezettel. Ők már ennél többet tudnak!

A kellemetlenségek elkerülése érdekében ajánlott, hogy a különböző társadalmi igényű emberek megsegítése érdekében csak szakavatott, működési engedéllyel rendelkező szervezeteknek adományozzon. Azt is ajánlott, hogy csak a rászoruló nevére, vagy ennek érdekében nyitott civil szervezeti bankszámlára utaljon pénzt, más magánszemély bankszámláira pedig kellő körültekintéssel! Kérjen információt / bizonyítékot az adományozott pénz elköltéséről. Önnek joga van ehhez!

A Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programja az onkológiai betegségekben szenvedő gyermekek és családjaik számára nyújt pszicho-szociális támogatást. A program akkreditált és 19 éve működik Szatmár megyében. A program keretén belül olyan nehézsorsú családokat támogat az alapítvány, amelyekben onkológiai betegségben szenvedő gyermekek vannak és számukra lehetővé teszi egy-egy külön számla nyitását az adományok gyűjtésére. Az adományozott pénzösszeget szigorúan csak a kedvezményezett és annak családjának a javára lehet felhasználni, valamint biztosítani kell az átláthatóságot mind az alapítvány, mind a kedvezményezett esetében.

Legyen gyors, figyelmes és bölcs akkor, amikor segítséget nyújt embertársaiknak! Ha ezzel nehezen boldogul, vegye fel a kapcsolatot az alapítvánnyal, vagy más akkreditált egyesülettel, szervezettel, bízhat eligazításukban!

Cristina Ionescu és Koczinger Tibor
Hans Lindner Alapítvány, Reménysugár program

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: